Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Saatcı’dan Gündem Yaratacak Açıklamalar
   
 Saatcı’dan Gündem Yaratacak Açıklamalar

Saatcı’dan Gündem Yaratacak Açıklamalar
 Yazı Boyutu

 Tarih : 21.07.2015 - 00:48:18 


Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı düzenlediği basın toplantısı ile önemli açıklamalarda bulundu.


Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı düzenlediği basın toplantısı ile önemli açıklamalarda bulundu. Saatcı, 2009  yılından itibaren failleri tespit edilememesine rağmen WikiLeaks belgeleri olarak Fethiye’nin gündemini meşgul eden ve İçişleri Bakanlığının müfettiş göndererek incelettiği dosyaya yargılama izni verildiğini  belirtti.

Sadece 3 madde için yargılama izni verildiğini belirten Başkan Saatcı, bunlarında, Cafe Geniş, Rafet Restaurant ve Çalış’ta bulunan Yörük Çadırını kapsadığını ifade etti.         “ O WikiLeaks belgelerini yazan 6,5 tane şerefsizin gözü aydın” diyerek, bu işin planlı, maksatlı ve insanlık onurundan mahrum  şahıslar tarafından yapıldığının altını çizen Başkan Behçet Saatcı, “Şeriatın kestiği parmak acımaz, meclis üyesi arkadaşlarımla gider hesabını veririz. Peki ama ben ve arkadaşlarımla ilgili bu kadar mesnetsiz, içinde belden aşağı ifadeler de bulunan bu iddiaları, çamurları atanlarla ilgili acaba devletimiz ne yaptı? diye sordu. “Biz de 3 yıl önce, bu 6,5 şerefsiz için suç duyurusunda bulunduk diyen Saatcı, “Devletimiz ve hukuk sistemimiz bunlarla ilgili ne yaptı öğrenmek istiyoruz ve Fethiye kamuoyu ile bunu paylaşıyoruz” dedi.

DAĞ FARE DOĞURDU

35-40 tane maddeden sadece üçü için karar verildiğini açıklayan Başkan Saatcı, “dağ fare doğurdu” diyerek konuşmasına şöyle devam etti; ” Soruşturmaya konu olan yerlerin biri, 1960 yılında yapılan ve Fethiye’nin o zaman tek restaurantı olan Rafet Restaurant. Diğeri Cafe Geniş. Sonuncusu da, dürüp devenin üzerine yüklediğin zaman yok olan Yörük çadırı. Bunlar kaçak inşaat oluyor ama bize isnat edilen suçları ortaya atanlarla ilgili hiçbir şey yapılmıyor. Biz Allah’a şükür zimmetimize para geçirmek, suistimal, ihaleye fesat karıştırmak gibi Fethiyelilerin yüzüne bakamayacağımız işlerle suçlanmıyoruz. Öyle olsa zaten kendimiz bırakır gideriz. Fethiye’yi de terk ederiz. Bunlar bizim için şeref madalyasıdır. Ama bu şerefsizlerle ilgili adliyeden veya içişleri bakanlığından en kısa zamanda sonuç beklemek doğal  hakkımızdır.”

BU KARAR FETHİYE’NİN HUZURUNU KAÇIRIR

Başkan Behçet Saatcı, basın toplantısında bir başka konuya da değinerek, bütün Fethiye’yi ve Belediye’nin kiracısı konumunda olan dükkan sahiplerini ilgilendiren önemli bir konuyu kamuoyu ile paylaştı. Kendilerine ulaşan yazı ile bundan sonra Belediyenin sahip olduğu mülklerin sözleşmeleri sona erdiği tarihten itibaren, yerin tahliye edilip yeniden ihaleye çıkarılması gerekeceğini belirten Saatcı ” Bu uygulama da Fethiye’de huzuru bozar ve büyük olaylara neden olur” dedi.  Sebebini ise şöyle açıklayan Başkan Saatcı, “Burada Belediyenin kiracısı konumunda bulunan şahıslar, dededen babadan kiracı olarak bulunan kişiler. Biz Türkiye’nin hemen her yerinde yapılan uygulamalarda olduğu gibi, devletimizi, belediyemizi zarara uğratmadan, kamu hakkını gözeterek, her yıl tefe-tüfe oranında zam yaparak sözleşmeleri devam ettiriyoruz. Gelen yazı ile bize dur dendi. Neymiş efendim yanlış yapıyormuşuz. Ne yapmamız gerekiyormuşuz? Her 3 yılda bir ihale süresi bittikten sonra ihaleye çıkmalıymışız. Arkadaşlar bu savaş ilanıdır. Belediye mülkü elbette kimsenin tapulu malı değildir ama gelenekselleşen sosyal yaşantımız var. Bizden istenen uygulama huzuru kaçırır.             Her mülk neredeyse dededen toruna geçmiş. Kasap oğluna, Manav, dededen toruna bırakmış. Herşeyi bitirdik Türkiye’de sadece bu sorunumuz mu kaldı? Biz Pazar devirlerini yaparken bile insanlardan GBT almaya çalıştık. Neden? Yanlış kimseler, çakallar huzuru bozmasın diye. Şimdi bu uygulama ile bunların önü açılıyor. Yetkilileri bir kere daha  bu kararı gözden geçirmeye davet ediyorum. Hukukçu arkadaşlarımız bu konuda uygulamaları araştırıyor.Umarız esnafımıza zarar vermeden bu kararları uygulayabiliriz. Ama bu sürede sözleşmesi biten yerleri de ihaleye çıkmamız gerekecek.

Türkiye’de hukuk ve idare de çifte standart var

Türkiye’de hukuk ve idare de çifte standart olduğunu vurgulayan Başkan Saatcı, hukuk şemsiyesinin herkese eşit olarak daralması gerektiğini söyledi. Devletin,idarenin ikilem yaşamadan, senci benci demeden herkese eşit mesafede olma zorunluluğu var. Özellikle İstanbul’da bir çok belediyenin elinde geniş yetkiler olduğunu söyleyen Saatcı, “İsim vermeyeyim. Yanlış anlaşılmasın. Bazı belediyeler 2019’a kadar istediğine , istediği şekilde yer veriyor. Örnekler var. Şimdi ben soruyorum; Türkiye’nin her yerinde bütün belediyeler 3 yıl sonunda aynı uygulamayla mülklerinin hepsini ihaleye mi çıkarıyor?. Eğer öyleyse diyecek bir şeyim yok! Başbakan yardımcısı Sayın Bülent Arınç’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başbakanı Melih Gökçek için,  “Ankara’yı parsel parsel satmıştır” dedikten sonra, yıldırım kararı ile soruşturmasya gerek yoktur kararı alınıp, biz yörük çadırından yargılanıyorsak, hiç kimde kusura bakmasın burada bir sıkıntı var demektir. İnşallah kurulacak koalisyonla bunlar toparlanır ve ülke hukuku ile idaresiyle herkese eşit mesafede olan bir konuma gelir” dedi.

SOYDEMİR’DE TOPLANTIDA YERALDI

Başkan Mehmet Saatcı ile basın toplantısında yeralan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir’de, bu uygulamanın Fethiye’nin küçük ve orta ölçekli esnafına büyük zararlar vereceğini ve kaos ortamının oluşacağını belirtti. Soydemir, özellikle devlet büyüklerinden ve bölge milletvekillerinden bu kararların değişmesi için çaba sarfetmelerini istedi.

 

 




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Haber Merkezi

 Kategori  GÜNCEL

3335 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 6
 Bugün : 803
 Dün : 723
 Toplam : 1963727
 Ip No : 18.118.254.94
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.