Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

TURİZM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
   
 TURİZM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

TURİZM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
 Yazı Boyutu

 Tarih : 21.08.2015 - 17:24:17 


Fethiye Belediye Başkanı DP’li Behçet Saatcı ile Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon ve Marmaris Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar ilki Marmaris’te gerçekleşen


Fethiye Belediye Başkanı DP’li Behçet Saatcı ile Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon ve Marmaris Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar ilki Marmaris’te gerçekleşen turizm değerlendirme toplantısının ikincisi Fethiye’de gerçekleşti.  Bölge turizmini olumsuz etkileyen unsurları görüşen belediye başkanları, turist sayısındaki düşüşün önlenebilmesi için alınacak tedbirleri konuştu. Ortak tanıtım çalışmaları yapma kararı alan Saatcı, Kocadon ve Acar, bölgedeki turizm potansiyelinin gelişmesi için işbirliği kararı aldı. Fethiye Belediyesi sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıya Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar,  Bodrum Belediye Başkan yardımcısı  İsmail Altındağ, Fetob başkanı Yavuz Torunoğulları, FTSO Başkanı Akif Arıcan,  GETOP ve BODER başkanları ile belediye başkan yardımcıları ve yetkililer katıldılar.

 

 

Toplantı sonuç bildirgesi şu şekilde; Ülkemizin birliği ve beraberliği, bizlerin her zaman ilk gündem maddesidir. Evlatlarımız hain pusularda bir bir şehit edilirken, ülkemiz kan gölüne dönmüşken inanın hiçbir şeyin önemi yoktur. Ancak hayat da devam ediyor.  Fethiye, Marmaris ve Bodrum ilçelerimizin en güçlü ekonomik kaynağı hiç şüphesiz turizmdir. Ekmeğini turizmden çıkartan kentlerin belediyeleri olarak, şu sıralar büyük sıkıntılar yaşayan turizm sektörümüzü“nasıl ayağa kaldırırız, turist sayılarının düşüşünü nasıl durdurabiliriz?” bunun çabası ve iş birliği içerisindeyiz. İkinci toplantımızı Marmaris’in ardından Fethiye’de yaptık.  Öncelikle ifade etmeliyiz ki, toplantı sırasında 3 belediye başkanımızın, iç turizmimizin etkilenmemesi için yaptığı,  okulların kurban bayramından sonra açılmasıyla ilgili çağrının Ankara’dan duyulması ve okul açılış tarihinin 28 Eylül 2015’e ertelenmesi bizleri ve özellikle turizmcilerimizi oldukça mutlu etti. 

 

Biliyoruz ki, birlikten kuvvet doğar. Bizler üç Belediye Başkanı, üç ilçenin Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkar Odaları Başkanları, GETOB, BODER ve FETOB Birlikleri Başkanları  olarak şu konularda görüş birliğine vardık; 1-Bodrum, Fethiye, Marmaris birlikteliğinin çok yararlı olacağına, bölgemizde birlikte çok iyi işler başaracağımıza inanıyor ve “Turizm Değerlendirme Toplantılarımızın” düzenli ve sürekli toplanacaktır. 2-Bu toplantıları organize etme, alınan kararları takip etme, geliştirme ve hayata geçirme için her belediyeden birer temsilci olacak ve bir sekretarya oluşturulacak. Fethiye Belediyesi’nden Mete Atay, Marmaris Belediyesi’nden Sedat Kirt temsilcisi olarak belirlendi. Bodrum da bir isim belirleyip bildirecek. 3-Birliğimizin Fethiye’deki ikinci toplantısında, okulların açılmasıyla ilgili çağrımızı duyan ilgili bakanlıklara yürekten teşekkür ediyoruz. Bu kararla işletmelerimizin, velilerimizin, öğrencilerimizin, öğretmen ve öğrencilerimizin rahat bir nefes aldıklarına inanıyoruz. “Tatil olur mu? Olmaz mı?” gibi endişelerden ve belirsizliklerden kurtulmuşlardır. Bu kararın son güne bırakılmayıp şimdiden alınması ayrı bir önem arz etmektedir. Herkes gönül rahatlığıyla tatilini planlayacak, bayramını kutlayacaktır.. Herkese hayırlı uğurlu olsun. 4-Gelecek toplantı önceden belirlenecek bir gündemle, en kısa süre içerisinde Bodrum ilçemizde aynı katılımcılarla birlikte gerçekleştirilecektir. Bizler üç belediye başkanı olarak kriz döneminde işletmecilerimizin, halkımızın  yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Onları yalnız bırakmıyoruz. Ve yapılabilecek için ortak hareket etmenin yararlarına inanıyoruz. Bodrum da üçüncüsü yapılacak olan turizm değerlendirme toplantımızda, daha somut adımlar atılacak,  radikal kararlarla, ortaklaşa yürüteceğimiz bu birlik ve beraberlikle 2016 yaz sezonunda turizmcilerimizin yüzünü güldürmek için mücadelemizi şimdiden başlatmış bulunuyoruz.(Haber/Gökhan Ayyıldız)




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Haber Merkezi

 Kategori  GÜNCEL

1725 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 8
 Bugün : 46
 Dün : 723
 Toplam : 1962970
 Ip No : 3.144.244.44
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.