Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

YAYLA YOLU ÖLÜM YOLU OLMASIN
   
 YAYLA YOLU ÖLÜM YOLU OLMASIN

YAYLA YOLU ÖLÜM YOLU OLMASIN
 Yazı Boyutu

 Tarih : 4.09.2022 - 05:00:32 


Girgin, Bekçiler mahallesinde vatandaşların talebi üzerine, mahalleyi ikiye bölen ve büyük risk taşıyan anayolu verdiği soru önergesi ile Meclis’e taşıdı.


Fethiye ve Seydikemer’i Denizli, Antalya, Burdur, Afyon, İstanbul, Ankara, Konya gibi merkezlere bağlayan, Yayla Yolu olarak bilinen Seydikemer-Söğut arasındaki gidiş-geliş birer şeritli yolda sürekli maddi hasarlı, yaralamalı ve ölümlü trafik kazaları meydana geliyor.
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve CHP Seydikemer İlçe Başkanı Cemil Daydır ile Seydikemer’de geçen hafta ziyaretlerde bulunmuş, halkın taleplerini dinleyerek, partisinin çözüm önerilerini paylaşmıştı.

Girgin, Bekçiler mahallesinde vatandaşların talebi üzerine, mahalleyi ikiye bölen ve büyük risk taşıyan anayolu verdiği soru önergesi ile Meclis’e taşıdı.
Girgin şu açıklamalarda bulundu:
BEKÇİLER’E BİR KONTROLLÜ KAVŞAK VEYA ALT GEÇİT YAPMAK BU KADAR ZOR MUDUR?
“Bekçiler Mahallesi’nin tam ortasından D330 Karayolu geçmektedir. Bu, Muğla ve Antalya’yı birbirine bağlayan hızlı bir yoldur. Bu yol yapıldıktan sonra Bekçiler ve çevre Mahallelerin sosyo-ekonomik ve can/mal güvenliği açısından yaşadıkları sorunlar hep göz ardı edilmiştir. Tarım ve hayvancılığın temel sektör olduğu Bekçiler Mahallesinde, vatandaşlarımızın Mahalle içerisinde erişilebilirlik sorunu neden çözülememektedir? Bunu anlamak mümkün değildir. Yol üzerinde yoğun ticari faaliyetler de gözlenmektedir. Bu kapsamda can ve mal güvenliği de tehlikeye girmektedir. Bir kontrollü kavşak veya alt geçit yapmak bu kadar zor mudur?
EN AZ 11 ÖLÜMLÜ KAZA MEYDANA GELDİ
Bugüne kadar bu noktada en az 11 ölümlü, sayısız yaralanmalı ve maddi hasarlı kaza meydana gelmiştir. Hemşerilerimiz D330 Karayolunda komşusuna gitmek için bile karşıdan karşıya geçerken sürekli ölüm korkusu yaşamaktadır. Okul, yolun bir tarafında olduğu için, öğrenciler sürekli karşıdan karşıya geçerken hayati tehlike yaşamaktadırlar. Özellikle hayvancılığın yoğun olduğu Mahallede hayvanları karşıdan karşıya geçirmek için büyük hayati riskler alınmaktadır.
2019’DA ‘KAVŞAK YAPILACAK’ DENDİ, NEDEN 3 YILDIR YAPILMADI?
İktidara soruyorum: Mahallenin ortasından geçen Karayolunun, trafik ve yaya güvenliği için bu kadar büyük risk teşkil ettiği biliyorken, neden tedbir alınmamaktadır? Bu konuda vatandaşlarımızın sürekli talebi olmasına, Muğla Büyükşehir Belediyesi resmi yazı ile konuyu Karayolları Genel Müdürlüğü’ne iletmesine rağmen, hala neden tedbir alınmamaktadır?
İhaleli olarak projeli yol kapsamında kavşağın yapılacağı 2019 yılında belirtilmiş olmasına rağmen 3 yıldır bir kavşak veya alt geçit neden yapılmamıştır? Neden çözüm üretilmemektedir? Teknik bir eksiklik mi bulunmaktadır? Maliyet sorunu mu yaşıyorsunuz?”
Girgin son olarak “gerekçe ne olursa olsun, söz konusu olan vatandaşlarımızın canıdır. Acilen gerekli adımlar atılarak bu sorunlar çözülmelidir” dedi.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Haber Merkezi

 Kategori  SİYASET

342 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 3
 Bugün : 485
 Dün : 588
 Toplam : 1967361
 Ip No : 18.118.126.241
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.