Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

MUĞLA' DA AK PARTİNİN GELECEĞİ ( 3 )
   
 

Ramazan Yıldırım ¬

Ramazan Yıldırım

 MUĞLA' DA AK PARTİNİN GELECEĞİ ( 3 )

MUĞLA' DA AK PARTİNİN GELECEĞİ ( 3 )
 Yazı Boyutu

 Tarih : 29.09.2014 - 23:15:45 


Değerli okurlar, iki haftadır Muğla' da Ak Partinin geleceği ile ilgili görüş ve düşüncelerimizi belirtmekteyiz. Demek ki ilgi çekici bir konuya temas ettik ki; yazılarımız siz okuyuculardan çok büyük bir ilgi gördü.


MUĞLA' DA AK PARTİNİN GELECEĞİ ( 3 )

Değerli okurlar, iki haftadır Muğla' da Ak Partinin geleceği ile ilgili görüş ve düşüncelerimizi belirtmekteyiz. Demek ki ilgi çekici bir konuya temas ettik ki; yazılarımız  siz okuyuculardan çok büyük bir ilgi gördü.

 Yaptığımız eleştirilerde, asla hiç kimseye kin ve nefret duygusu ile yaklaşmadık. Kimseye şahsi kin tutmadık. kimse ile şahsi bir hesaplaşmamız yok.

İnanınız, yazdıklarım aslında birçok kişinin rahatsız olduğu, ancak ( sorunun çözümü noktasında ) hepimizin söylemekten öte bir çaba gösterilmeyen hususlar.

 Elbette ki ilimizin, ilçemizin,zenginleri olacak olmalıdır da. Elbette ki bu zenginlerden, işadamlarından Ak partiye gönül verenler olacak olmalıdır da. Biz bu ülkenin helalinden kazanan zenginlerine, işadamlarına, müteahhitlerine diyeceğimiz bir şey yok. Onlar yatırım yapmalı, kazanmalı ki onların vergisi ile bu ülke kalkınsın, fakirlere zekat verilsin, istihdam artsın,milli gelir artsın, işsizlik azalsın.

 Bizim itirazımız, partinin bir takım yerlerine menfaat için yerleşenlerin,  şahsi iş ve menfaatleri için partiyi kullanarak, bu davaya zarar vermeleridir.

 Evet sorumuz neydi, Ak Parti niçin Muğla' da başarısız?

Değerli dostlar, filmi şöyle bir geçmişe doğru saralım isterseniz. Yıl 1995- 1996 yılları İstanbul' dayız. Belediye Başkanı Sayın Erdoğan, köyümüze ya da bir Anadolu şehrine gittiğimiz  zaman konu İstanbul' dan açılınca ilk akla gelen isim Sayın Erdoğan. Cahil zannedilen köylü ne diyordu, "Geleceğin başbakanı". Yıl 2001, Fethiye' ye döndük. Ak Partinin kuruluş aşaması. İl ve ilçelerde teşkilatlanmalar. Zengin taifesinden bazıları da diyordu ki; "Yahu ne Ak Partisi, 6 ay ömrü olur". Ancak Sayın Erdoğan' a inanan bir avuç insan Türkiye'de  il ve ilçelerde kurucu sıfatıyla partiyi kurdular. Ak Partinin ilk seçimde iktidar olacağını anlayan siyaset kurtları atlayıverdiler parti vagonuna.

 Değerli dostlar Muğla' da sonucu belirleyici iki ayak vardır. Bu ayaklardan biri Fethiye diğeri ise Milas' tır. Bu iki ilçenin seçmen yapıları da birbirine benzer özellikler taşır. Muğla' da seçimin galibi olmak isteyen bu iki ilçeyi asla ihmal etmemelidir.

 Fethiye' de siyasi arenada olup bitenleri yakinen öğrenme fırsatı  bulduğum  için söylüyorum,yıl 2004, yerel seçimler, seçmen kitlesinin kafasında Ak Partinin Adayının kimin olacağı sorusu var. Eğer Ak Parti iyi bir aday çıkarırsa ona vereceğiz, çıkarmazsa mevcutla devam. Ak Parti öyle bir adayla seçim sathına girdi ki; rakip bir partiye ancak bu kadar yardımcı olunur. Seçmen ne tepki verdi. Çatalarık Mahallesine seçim çalışması için girildiğinde seçim otobüsünün camları kırılır ve halkın dediği " Siz buraya ne yüzle geldiniz"? Bazı şeyleri açık yazamıyorum  olayın özelliği gereği.

 Teşkilatlarda yapılan bu vahim hatalar ( ben hata diyorum ya siz? ), parti tabanını yavaş yavaş eritmeye başladı. Gerek tabanda gerekse teşkilatlarda kendine güven azalmaya başladı. Sonunda da biz asla başarılı olamayız bilinci zihinlere yerleşmeye başladı.

Arkasından gelen teşkilat  yapısıyla oynamalar, teşkilat ve bazı önemli organlardaki insan seçimindeki hatalar, bazı çok önemli görevlere getirilen parti etiketli tiplerin akçeli işleri içten içe partiyi çürütmeye terk etti Muğla' da.

 Öyle vahim hatalar yapıldı ki o hatalar ancak bilinçli yapılabilecek hatalardı. ( ben hata diyorum ya siz ?)

Değerli dostlar Ak Parti Muğla' da zaman zaman öyle ellere teslim edildi ki akıllara ziyan olaylardı bunlar. Tilkinin kümesteki  tavuklara bekçi yapılması gibi. 

Elbette insan her bildiğini yazamıyor.

 Herkese mavi boncuk dağıtan yapılar,

 Kazanmama üzerine kurulu adam seçimleri,

 Gelecek endişesi ile kaliteli ve gelecek vaat eden insanların ayak oyunları ile sistem dışı bırakılması

Menfaate dayalı bir yapılanma,

 Şahsi çıkar ilişkisine dayalı adam seçme,

 Pastayı bölüşme düzeni üzerine kurulu siyaset anlayışı,

Ak Parti teşkilatları ile meşru bir zeminde diyalog kuramamış bir bürokrasi,

Bürokratik yapı tarafından görmezden gelinen teşkilatlar ve bunun sonucu, bürokraside ağırlığı olmayan teşkilat yapısı ve bunun Ak Parti tabanına yansıması,

En önemlisi  ve en dikkat çekici olanı da Muğla'da her dönem Ak Parti tabanını 'sükutu hayale uğratacak' bir tipin zuhur etmesi. Peki bu dönemde Ak parti teşkilatlarını ve tabanını ' sükutu  hayale uğratan' tip kimdir acaba?

BİR YAPI, KURUM VE KURULUŞ İÇİN EN BÜYÜK TALİHSİZLİK, BÜNYESİNDE SON DERECE RİYAKAR, İKİ YÜZLÜ, YALAN ATTIĞI ZAMAN ASLA YÜZÜ KIZARMAYAN, HERKESE MAVİ BONCUK DAĞITAN, ŞAHSİ MENFAATLERİNİ, BÜTÜN AHLAKİ İLKELERİN VE DAVANIN ÖNÜNDE GÖREN, SON DERECE TEHLİKELİ, KULLANIMA MÜSAİT TİPLERİ BÜNYESİNDE BARINDIRMASIDIR.

İşte Ak partiyi  eriten, büyümesini ve palazlanmasını önleyen sebeplerdi yukarıda bahsettiğimiz nedenler.  

Bizim yukarıda sıraladığımız başarısızlık nedenleri,siyaset merkezine yakın olmayanlar  ya da yabancı olanlar için anlaşılmayabilir.Ama siyaset merkezine uzak olmayan ehli vicdan sahipleri de bize hak vereceklerdir.

Ak parti Muğla'da acilen bir önlem almadığı takdirde, bu teşkilat yapısı ve anlayışı ile asla başarılı olması mümkün değildir. Acı bir gerçek ama şimdiden halkın arasında " Ak Parti 2015 seçimlerinde bir milletvekili ancak çıkarır" düşüncesi yayılmaya başlamıştır.

Tabi ki bütün yazdıklarımdan, İl başkanımızın çalışmadığı, gayret etmediği manası çıkarılmasın. Onun gayret ve samimiyetini bir ben anladım, biraz da kendini yakından tanıma şerefine nail olan, sırdaş ve dostları anladı.Dağ, taş, uçan kuşlar, İl başkanımızın değerini anladı da Ak Partiyi Muğla'da verdiği oylarla ikinci yapan, halk anlamadı. Hal bu ki o gidince kıymeti halk tarafından ya da siyasi rakipleri tarafından anlaşılır da iş işten geçer. 

değerli dostlar peki çıkış yolu nedir, Ak Parti Muğla'da nasıl ayağa kalkar, bütün bu soruların cevabını bir başka yazıda dile getireceğiz inşallah. Asla ümitsiz olmayalım.

Ancak kısa vadede yapılacak iş ise şudur: Öncelikle Sayın İl Başkanımızın hangi makamı istediği kendisine sorulacak, İl Başkanlığında kalmak isterse, hiçbir itiraza mahal verilmeden İl başkanlığına tekrar aday yaptırılacak, eğer İl Başkanlığını istemez de Milletvekilliği düşüncesi varsa her türlü destek ve kolaylık sağlanacak, karşı çıkanlar için en acımasız siyasi tedbirler alınacaktır.

Ola ki kendisi hiçbir makam ve mevkie talip olmazsa, ikna turlarına çıkılmalı, ya İl Başkanlığında kalması için ya da milletvekili aday adayı olması için büyük çaba sarf edilmelidir. Gerek sivil toplum kuruluşları ve gerekse diğer kurum ve kuruluşlar harekete geçirilmeli ve bir yere aday olması için ikna edilmelidir.

Ola ki Muğla halkı kıymetini bilmediğinden dolayı, memleketi Giresun'dan kendisine   aday teklifinde bulunulursa, şiddetle karşı çıkılmalı ve eninde sonunda Muğla halkının kendisini anlayacağı izah edilmelidir. Ne yapıp edip, kendisi  muhakkak bir koltukla ödüllendirilmelidir.

İkna  tur ve  çabaları sonuç  vermezse, Muğla'mıza siyaseten yaptığı büyük katkılardan dolayı, kendisinin heykeli dikilmesi için girişimlerde bulunulmalıdır. Dikilecek olan heykelin yerinin seçimi bizzat kendisine bırakılmalı, istediği yerde seçim yapması sağlanmalı mümkünse Muğla'yı kuş bakışı görecek bir yerde olmalı. Yani en tepe bir yerde.

İl başkanımız ola ki denizi çok seviyor ve heykelinin denizi gören bir yerde olmasını isterse, turizm alanında da çok gelişmiş Bodrum kendisine önerilmelidir.Eğer heykelin dikilmesi için seçtiği yer, birinci derece sit alanında kalmakta ise, derhal girişimlerde bulunularak, ne pahasına olursa olsun sit alından çıkarılmalıdır.

Sit alanından çıkarılacak olan yerde herhangi bir rant ve yağma olmaması için, her türlü önlem alınmalıdır. Ola ki başkanımızın heykelinin dikileceği yer çevresinde yapılaşma yapıp rant elde etmek isteyenler olur; bu durum için acil önlemler alınmalıdır.

Düşünsenize dostlar, M. Kemal mavi gözlü idi, başkanımız da mavi gözlü. M. Kemal'in  sarı saçlı olduğu söylenir, zararı yok, başkanımızın saçları da biraz sarıya boyanır. Kendisine ebedi olarak Muğla'nın fahri hemşerisi unvanı verilir. İlimizin unutulmazları arasına girer. Gerekirse Muğla'nın ebedi şefi unvanı verilir.

Heykelin etrafı en az iki metre yükseklikte betondan duvarla ve tel örgüyle çevrilmelidir. ola ki bir densizin heykele yapacağı saldırı ya da tükürmesine karşı. Allah korusun tükürmekten gayrı, başka densizlikler de yapabilirler.

Şimdi bütün bu yazdıklarımdan tosuncuk çıldırmakta belki. Nasıl da kıskanır İl başkanımızı, neden ben değilim heykeli dikilecek olan diyordur belki içten içe?  Benim İl Başkanından kalır tarafım var mı ki hatta  Fazlam var eksiğim yok diyordur.

Ah tosuncuk, sana bir nasihatim olsun:

                          Nazar etme ne olur,                                                    

                          Çalış senin de olur.         

Bütün bunları yazarken  aklıma şu olay da geldi: Tilki Selim lakaplı ünlü bir uyuşturucu baronu vardır. Bundan 5- 6 yıl önce lüks cipi ile İstanbul - Üsküdar' da yakalandı. Bir gün Yeşil kod adlı Mahmut YILDIRIM( akrabam değildir), kendisine oğlum yalnız yiyen adamı kustururlar der ve Tilki Selim lakaplı uyuşturucu baronunu haraca bağlar. Değerli okurlar siz benim ne demek istediğimi anladınız.

 

Not: Değerli dostlar geçen haftaki yazımda, bir ilçede dönen akla hayale gelmeyecek ayak oyunlarından bahsedeceğimi belirtmiştim. Ancak önümüz mübarek Kurban bayramı. İsterseniz bayramı geçirelim ve ondan sonraki haftalarda değinelim o konuya.

 Biz Fethiye haber Merkezi sitesi okuyucularının ve tüm dost ve arkadaşlarımızın tüm İslam Aleminin bayramını şimdiden kutlar, insanlığa hayır getirmesini temenni ederiz.

 

Sevgi ve muhabbetle kalın

 

Av. Ramazan YILDIRIM




Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Yazıya Toplam 16 Puan Verildi
 Kaynak :  Ramazan Yıldırım

 Kategori  SİYASET

2111 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 2 )   

 Ramazan

2.10.2014 12:43:33 

  Cvp:

Cevapla


Alıntı : HİKMET ÇİĞDEM

Sayın yazar, il başkanı seçim provalarını iyi yapıyor. Bak bu hafta Sağlık sen seçimlerini kazandı, Pazar günü çocuklar gibi şendi.Bu antremanı kazandıktan sonra gelecek yıl yapılacak seçimlerde 6/6 tulum çikarır.Hakkını yemeyelim lütfen!...

Sayın Hikmet Bey, ahlaki düzeydeki her başarı alkışı hak eder. 6/6 çıkarıldığı takdirde alkışlarız. Her zaman ki gibi


İp Adresi Kayıtlı   

 HİKMET ÇİĞDEM

30.09.2014 20:13:38 

  HAKKINI YEMEYELİM

Cevapla


Sayın yazar, il başkanı seçim provalarını iyi yapıyor. Bak bu hafta Sağlık sen seçimlerini kazandı, Pazar günü çocuklar gibi şendi.Bu antremanı kazandıktan sonra gelecek yıl yapılacak seçimlerde 6/6 tulum çikarır.Hakkını yemeyelim lütfen!...


İp Adresi Kayıtlı   

Sayfa  

 Bu Yazara Ait Diğer Yazılar

ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

 21.07.2015

AK PARTİ'DE LİDER SORUNU MU VAR , BİR YAZARA REDDİYE

 5.07.2015

MİLLETİN BABALIĞINDAN DEVLETIN BABALIĞINA!

 22.06.2015

KANTARIN TOPUZU!

 10.06.2015

İKTİDAR VE BASIN KAVGASI, PEKİ KİM HAKLI?

 3.06.2015

KAVGANIN TARAFLARI KİM? BASIN KAÇINCI KUVVET?

 25.05.2015

SONLARI MENDERES GİBİ OLACAK!

 17.05.2015

TABİAT KENDİNİ YENİLEDİ YA İNSANLIK?

 5.05.2015

BİR YAZAR OLARAK, AK PARTİDEKİ GELİŞMELERİ NASIL DEĞERLENDİRMELİYİZ?

 28.04.2015

KARANLIK BİR TÜNELE AÇILAN KAPI, 17 NİSAN 1993!

 21.04.2015

EVET, BEN DE ORADAYDIM!

 31.03.2015

DÜNYANIN EN BÜYÜK MEZBAHASINDAYIM

 13.03.2015

AK PARTİ' DE TEMAYÜL YOKLAMASINI NASIL DEĞERLENDİRMELİYİZ?

 5.03.2015

NİÇİN YAZDIM VE NİÇİN BIRAKIYORUM?

 17.02.2015

AK PARTİ MUĞLA' DA KİM VEKİL OLMALI YA DA NASIL BİR VEKİL?

 10.02.2015

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 8
 Bugün : 421
 Dün : 623
 Toplam : 1951826
 Ip No : 3.81.23.50
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Mart 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.