Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

EĞİTİM-SEN İSYAN ETTİ
   
 EĞİTİM-SEN İSYAN ETTİ

EĞİTİM-SEN İSYAN ETTİ
 Yazı Boyutu

 Tarih : 12.10.2015 - 18:13:38 


Ankara’daki Barış Mitingi’ne yönelik saldırı sonrası yas ilan ettiklerini açıklayan KESK Fethiye temsilcilikleri 12-13 Ekim tarihlerinde greve çıkarak 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler.


Ankara’daki Barış Mitingi’ne yönelik saldırı sonrası yas ilan ettiklerini açıklayan KESK Fethiye temsilcilikleri 12-13 Ekim tarihlerinde greve çıkarak 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de iş bırakma eylemi yapıldı. Fethiye Devlet Hastanesi’nde de iş bırakma eylemi yapan Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) Fethiye temsilcilikleri ‘yasta değiliz, İsyandayız’ dediler. Grup adına açıklama yapan SES Fethiye Temsilcisi Selçuk Arda “Yüzlerce insanın toplu katliamıyla karşı karşıya kaldık. Artık Ortadoğu’ya benzetilen, her gün canlı bombalarla huzursuz, üzüntü içinde boğulmaya başladık. Hiç birimiz güvende değiliz. Ama yasta değiliz, İsyandayız! Bu sessiz çığlığımızı arttırmak, insanları bu konuda duyarlı kılmak için elimizden gelen her çabayı sarf edeceğiz. Hesap soracağız” dedi.

Fethiye Devlet Hastanesi önünde iş bırakma eylemi kararı alan KESK, DİSK, TMMOB, TTB temsilcilikleri üyeleri daha sonra Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önüne gelerek oturma eylemi yaptılar. Oturma eyleminde sık sık alkışlar yapılarak AKP iktidarı eleştirildi. Eylemde Eğitim Sen Fethiye Temsilciliği üyesi Ali Türk, Ankara’da yaşanan vahşi katliamın sorumlularını uzakta aramaya gerek yoktur diyerek şu açıklamayı yaptı: “7 Haziran seçimleri sonrasında kışkırtıcı ve saldırgan politikalarını sürdüren, her ağızlarını açtıklarında akan kan ve ölümler üzerinden siyaset yaparak ‘oy avcılığı’ yapanlar, katliamın asıl sorumlularıdır. Ankara’da yaşanan saldırı, emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini hedef almıştır. Kendi siyasi ikballeri için yıllardır şiddet ve nefret dilini kulanlar, bugün Türkiye’nin katliamlar tarihine yeni bir katliam daha eklenmesine neden olmuştur. KESK olarak her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı, ‘inadına barış’ diyen barış savunucularını göz göre göre katledenleri ve bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.”

Eğitim Sen Fethiye Temsilciliği üyesi Ali Türk açıklamasının ardından, görev şehidi olan ve Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde görev yapan Fethiyeli çevik kuvvet polisi Özgür Gümüş’ü anarak, bütün ölümlerin son bulması ve barışın biran önce gelmesi temennisinde bulundu.

(Haber/Foto-Gökhan Ayyıldız)




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Haber Merkezi

 Kategori  SİYASET

21867 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 6
 Bugün : 328
 Dün : 452
 Toplam : 1946518
 Ip No : 44.197.251.102
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Mart 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.