Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Şarlatan Charlie'ler
   
 

Mesut Koç ¬

Mesut Koç

 Şarlatan Charlie'ler

Şarlatan Charlie'ler
 Yazı Boyutu

 Tarih : 17.01.2015 - 08:58:03 


Fransa’da Senato geçen ay ortalarında Filistin’in devlet olarak tanınmasını talep eden tasarıyı kabul etti. Az farkla da olsa böyle bir kararın çıkması oldukça önemliydi. Haberi basından öğrendiğimiz anda sormuştuk kendi aramızda....


Fransa’da Senato geçen ay ortalarında Filistin’in devlet olarak tanınmasını talep eden tasarıyı kabul etti. Az farkla da olsa böyle bir kararın çıkması oldukça önemliydi. Haberi basından öğrendiğimiz anda sormuştuk kendi aramızda; “Acaba nerede, nasıl bir olay olur ve buna tepki verilir? Siyonizm bu kararı nasıl hazmeder?” diye. Filistin’in devlet olarak tanınmasının önündeki en büyük engel; bölgenin terörist devleti olduğunu yaptıklarıyla ilan etmiş olmasına ve yapmış olduğu vahşet ve zulümlerine hiçbir hak hukuk tanımadan devam etmesine rağmen hiçbir uluslar arası gücün bunu gündemine dahi alamadığı İsrail’in bu duruma sessiz kalacağını düşünmek akıl tutulması olurdu zaten.

Ve az çok dünya gündemini takip edenlerin tahmin edebileceği olay Fransa’da patlak verdi. Peygamber efendimize hakaret içeren karikatürlerle ismini duyurmuş Charlie Hebdo adlı mizah dergisine silahlı saldırı yapıldı. Öldürülenler oldu. Ve tüm dünyanın dikkati buraya çekildi. Sonrası aynı 11 Eylül 2011’de ABD’de ikiz kuleler ve Pentagon’a yapılan saldırı gibi. Radikal İslam, İslamcı terör, İslamafobi, falan filan. Avrupa’nın ciddi bir terör saldırı ile karşı karşıya olduğu ve bunun İslam ile ilişkilendirilmesi masalları… Güya yeni araştırmalar, güvenlik tedbirleri, uzun uzun yayınlar. Ayrıntıya girmeye gerek yok. 11 Eylül’de Amerika bunda ise Avrupa. Kurgu aynı. Aynı merkezden planlamanın zaafı bu olsa gerek. Ama haklarını yemeyelim. Fransa’da tertiplenen yürüyüş yeni ve orijinal. Katılanların enteresanlığı filan fena değil. Bu arada normalde altmış bin basılan bir mizah dergisinin iki milyonun üzerinde basılır hale getirilmesi de kayda değer.

İşin ironisi bir tarafa, bu tezgâhları kuranlar ile bu tezgâhların mağdurları değişmiyor, hadi bunu anladık ta, seyircilerin durumunda da bir değişiklik yok ya, buna üzülüyor insan. 11 Eylül saldırısında; acaba güçlü savunma sistemleri ile övünen bir ülkeye iki tane uçak elini kolunu sallaya sallaya nasıl geliyor ve nasıl Pentagon’un böğrüne inebiliyor diye sormadılar. Bu kadar patlamadan sonra saldırganların pasaportu nasıl kısa sürede bulunabildi diye merak etmediler. Çelik binaların nasıl bir uçakla dibinden yerle bir olduklarını da. Şimdi de! Sıradan bir mizah dergisinin ısrarla, müşteri bulamayacağı halde peygamber karikatürleri ile tahrik yapmasını, o dönemlerde olmayıp ta 3-4 yıl sonra birilerinin güya haddini bildirmeyi bir anda neden aklına getireceğini sormuyor. Sormadığı ya da bu çelişkilere ilişkin bir cevap vermediği gibi akıl veriyorlar. Neymiş radikal İslam’mış, bundan en büyük zararı İslam görecekmiş, laiklik idrak edip benimsenmeliymiş! Tam da tezgâhı kuranların istediği gibi. Harfiyen ezberlemiş gibi.

İsrail radikal bir din devletidir. Bu kimseyi rahatsız etmez. Avrupa’da birçok okulda, hatta bizzat şahit olduğum İngiltere’de sabah eğitime 10 dakikalık toplu bir dua ayini sonrası başlanması tehdit olmaz. Radikal Hıristiyanlık hiç olmaz. Dünyanın birçok yerinde, siz bu yazıyı okurken bile insanlar ölürken, Müslüman ise gündem olmaz. Fransa’da, Almanya’da ve daha birçok Avrupa ülkesinde kanlı sokak eylemlerinde ölenler olur tartışılmaz. Müslümanlığa gelince, en temel farzlar bile aşırılıktır. Hele hele öldüren Müslüman (ki hakiki Müslüman cana ve mala kast etmez) ise bitti. Günlerce gündemdir artık. Şiddet kimden gelirse gelsin onaylamak mümkün değildir. Tezgâhlanmış olayları, şarlatanlık yapanları, maskelerle yapılan sözde konuşmaları da kabul etmek mümkün değildir.

Haftaya güzel konularla tekrar burada buluşabilmek umuduyla sağlıklı, huzurlu ve mutlu kalın, hoşcakalın.

www.mesutkoc.com

.




Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Yazıya Toplam 25 Puan Verildi
 Kaynak :  Mesut Koç

 Kategori  GÜNCEL

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 2
 Bugün : 495
 Dün : 623
 Toplam : 1951900
 Ip No : 3.238.64.201
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Mart 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.