Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

KARAÇULHA KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
   
 

Mesut Koç ¬

Mesut Koç

 KARAÇULHA KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

KARAÇULHA KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
 Yazı Boyutu

 Tarih : 12.04.2015 - 09:27:58 


Günümüz kamu yönetimi anlayışında mutlak yeri olması gereken unsurlardan birisi sivil toplum kuruluşlarıdır. Literatürde yönetime katılım açısından büyük öneme sahip bu yarı gönüllü kuruluşların ülkemiz uygulamasında hak ettiği konumda olup olmadığı tartışma konusudur. Devamı...


Günümüz kamu yönetimi anlayışında mutlak yeri olması gereken unsurlardan birisi sivil toplum kuruluşlarıdır. Literatürde yönetime katılım açısından büyük öneme sahip bu yarı gönüllü kuruluşların ülkemiz uygulamasında hak ettiği konumda olup olmadığı tartışma konusudur. Kaldı ki ‘sivil toplum’ ifadesinde sivil kelimesi başlı başına sorunludur. Bu ifadenin yerine ‘aktif toplum’ u tercih etsem de meramımı anlatmak için mecbur kaldığı belirteyim. Uzun uzun bunu konuşmak lazım ancak bu yazımızın konusu değil bu.
2006 yılı sonunda Karaçulha Kültür ve Dayanışma Derneği’mizi kurduk. Gönüllülük ile birlikte vakit ve nakit isteyen bu çalışmaların zorluğunu bilerek fedakâr arkadaşlarla yola çıktık. 2007 yılında ilk genel kurulumuzu yaptık. Yeni yönetim olarak işe dernek amblemimizden başladık. Bölge kültürümüzü net bir şekilde ifade eden kilim ve beldenin başlıca geçim kaynağı olan domatesi seçtik. Her şeyin başı eğitimi ifade etmesi için de kitabı koyduk içine. Derneğimizi tanıtmak ve hedeflerimizi anlatmak için dernek merkezi açılışımız ile birlikte bir dizi ziyaretler yaptık. Karaçulha ile ilgili yazılı ve görsel kazandırmak amacıyla şiir, kompozisyon ve fotoğraf yarışması düzenledik. Dereceye girenlerin ödüllerini yoğun katılıma sahne olan, 2008 yılında yaptığımız, yöremiz sanatçılarının yer aldığı kültür gecemizde verdik. Eğitimcilerimiz başta olmak üzere farklı meslek guruplarıyla toplantılar yaptık. Aşure dağıttık, iftar yemekleri verdik. Yaptıklarımızı ve yapmak istediklerimiz ile birlikte çeşitli konularda yazıların yer aldığı iki bülten çıkardık. Geniş katılımlı istişare toplantıları düzenledik.
2011 yılında Mehmet Emin Kızıl’ın başkanlığı döneminde “yaşanabilir, israfsız, güzel ve yaşatılabilir kültüre destek” adıyla bir çalışma başlattık. Burada amaç; geçerliliğini yitirmiş ve çoğu kullanılmayan ama büyük maliyet tutan oku yerine davetiye kullanılması, üç gün aralıksız süren düğünlerin bir gün yapılması, toplu yemek ikramlarının sade olması, cenazelerde toplu yemek verilmemesi ve aynı gün bir sürü hac, asker vb. yemeklerinin yerine birlikte yapılması konularında toplumun dikkatini çekmekti. Dönemin belde belediye başkanları, muhtarlar, okul müdürleri, imamlar ve kurum amirleriyle toplantılar yaptık. Broşürler hazırlayıp, kaymakam ve çeşitli ilçe müdürlerine konu hakkında bilgi verdik. Bu konuda daha yapılacak çok iş olduğu ortada.
Mart ayı ile birlikte, başkanlığımızı yürüten Ali Türkmen’in öncülüğünde büyükşehir süreci sonrası Karaçulha ve diğer mahallelerin sorunlarına çözüm aramak üzere istişare toplantılarına başladık. Yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte Karaçulha mahallesi muhtarı Mustafa Gizli, Çamköy mahallesi muhtarı Osman Yar, Eldirek mahallesi muhtarı Osman Köse, Esenköy mahallesi muhtarı Mesut Çavdar, Bozyer mahallesi muhtarı Bayram Kaşlı ve Gökben mahallesi muhtarı Mehmet Ali Güzel'in katıldığı toplantılarımız verimli geçiyor. Nisan ayı konuğu olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Hüseyin Nebioğlu’nu davet ettik. Bölgeyi ilgilendiren konularda muhtarlarımız fikir alışverişinde bulundular. Karaçulha Batı Akdeniz Sebze haline itfaiye istasyonu kurulması için ilgili birimler nezdinde çalışma başlatılması konusunda fikir birliğine varıldı. Mahalle muhtarlarımızın çözüm beklediği öncelikli konu ilan sistemi. Duyuruların merkezi yanı sıra her mahallede müstakil yapılması gerektiği ortada. Fethiye Belediyemize başkan nezdinde ziyaret yapılması planlanıyor. Önümüzdeki dönemde proje ve dosyalarla çalışmaya ağırlık vereceğiz inşallah. Üyelik başvurularınız ile birlikte destek ve önerilerinizi bekliyoruz.
Haftaya tekrar güzel konularla buluşabilmek umuduyla sağlıklı, huzurlu ve mutlu kalın, hoşcakalın.




Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Yazıya Toplam 20 Puan Verildi
 Kaynak :  Mesut Koç

 Kategori  GÜNCEL

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 2
 Bugün : 609
 Dün : 612
 Toplam : 1976428
 Ip No : 18.118.135.250
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Mayıs 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.