Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

DAVETİYE ve KANLI DÜĞÜN
   
 

Mehmet Uçar ¬

Mehmet Uçar

 DAVETİYE ve KANLI DÜĞÜN

DAVETİYE ve KANLI DÜĞÜN
 Yazı Boyutu

 Tarih : 16.10.2014 - 08:06:46 


 ÇAĞRI:Bütün iştahlı Kürtleri, bilinçaltlarında aralıklarla depreşen bağımsızlık heveslerinden vazgeçmeye; bu girişimin kendilerinin ve bölgenin hayrına olmadığını görmeye; hükümeti de kendisine davetiyesi ulaşan bu kanlı düğüne(Suriye'ye müdahaleye) katılmamaya davet ediyorum. Her defasında düğün evinde eğlence bittikten sonra gelini alan gidiyor ve bize etrafı toplamak kalıyor çünkü...


DAVETİYE ve KANLI DÜĞÜN

Sıcak gündemin bize söylediğine bakarsanız, IŞİD mensupları Suriye'nin kuzeyinde kurulan özerk Kürt yapılanmalarından birine(Kobani'ye gerçek adı Ayn el Arap) saldırdı. Bu saldırı sonucu zorda kalan siviller Türkiye'ye iltica etti. PKK'nın Suriye kolu PYD ile IŞİD arasındaki silahlı mücadele oldukça kızışınca ABD ve koalisyon güçleri(Niçin böyle bir birliktelik kuruldu ve bu koalisyon kimlerden oluşuyor?), IŞİD hedeflerini havadan bombalamayla yetindi. Türkiye, yabancı askerlere kendi topraklarımızı açmayı da içeren tezkereyi meclisten geçirdi ve ordusunu olası bir sınır ötesi operasyona hazırladı. CHP ve HDP tezkereye karşı çıktı; bazı rezervlerine rağmen MHP ise hükümetin bu talebine destek verdi. PKK'nın siyasi kanadı HDP, sempatizanları ile ülkemizdeki şehir yapılanmalarına sokak eylemleri çağrısı yaptı. Bir süre önce salıverilen KCK tutuklularının organizasyonuyla doğu kentlerimiz başta ülkemiz savaş alanına döndü; ölümler oldu. Başbakan DAVUTOĞLU, özetle kamu düzenini sağlama konusunda kararlı oldukları, çözümün devam edeceği, Esad'ı devirmeyi de içine alan bir askeri müdahaleye sıcak baktıkları ve bu şartla karadan Suriye'ye girebilecekleri, HDP'nin siyasi parti gibi sorumlu davranması gerektiği ve ne istediniz de vermedik mealinde bir açıklama yaptı.

Biz vatandaşlar olarak güney sınırımızdaki bu gelişmeleri nasıl okumalıyız acaba? Öncelikle IŞİD'in arkasında kim ya da kimler var sorusunu cevaplamak, olan biteni doğru anlamak için hayati öneme sahip. IŞİD güçleri, Irak'ta Şiilerce merkezi hükümete dahil edilmeyen ve dışlanan Sünni halk tarafından mutlaka destekleniyor. Bu yapıya ülke dışından çeşitli gerekçelerle katılan silahlı savaşçılar da var. Baas kalıntıları da IŞİD'in içinde hatırı sayılır bir yer tutuyor olabilir. Ancak son tahlilde IŞİD, bölgede bir Kürt Devleti kurulmasına ve İsrail'in güvenliğine dönük bir Haçlı davetiyesidir. OBAMA sonrası iktidara gelmesi beklenen Cumhuriyetçilerin siyasi programlarının ayak sesleri olarak görmeliyiz IŞİD'i. Cumhuriyetçilerin kendi işgal girişimlerinin öncesinde yaşanacak kanlı düğün için bir davetiyedir IŞİD. İyi bakıldığında bir yönüyle bölgedeki özerk Kürt yapılanmalarına meşruiyet sağlamakta, dünyanın ilgisini bu konuya odaklandırmakta ve Kürtlerin silahlandırılmasının önündeki zihinsel engelleri kaldırmaktadır. Silah satışlarından elde edilen yüksek karlar ve İslama dönük dünyada oluşturulacak negatif algı da işin bonusu olarak Batının kazanç hanesine yazılmaktadır. Günün sonunda anlaşılan, kaos ortamında bölgenin zenginlikleri batıya akmaya devam edecektir.

PKK'nın siyasi kanadı HDP ne yapmak istiyor bu çağrı aracılığıyla? Muhtemel bir kalkışmanın provaları olarak görmeliyiz bu sokak hareketlerini. Hem tezkereye karşı çıkıp hem de vatandaşlarımızın akrabalarının yaşadığı drama hükümet ses çıkarmıyor demek, tam manasıyla çok yüzlülüğün bir tezahürüdür. Peki ne tür bir yardım istiyorsunuz sorusuna bağımsızlık savaşçılarına silah desteği istiyoruz diyen PKK, bir anlamda kendi devletçiklerini Türk hükümeti üzerinden kurmak sevdasını ortaya koymaktadır. Onları bu kadar arsızlaştıran çözüm süreci adı altında başlatılan ve 'bebek katili' olarak bildiğimiz terör elebaşının gelinen noktada 'bir bilen' konumuna yükseltilmiş olmasıdır. Özellikle son on yılda zaman kazanarak idari şehir yapılanmalarını, mahkemelerini, askeri yapılanmalarını tamamlayan; bölgede yerel yönetimler üzerinden hakimiyet kuran ve üzerindeki terörist örgüt algısını kırarak siyasi bir figür konumuna gelen PKK, KCK ve HDP çizgisi, ileride kendi nüfuz alanında rakip olması muhtemel eski Hizbullah mensuplarının bölgede oluşturdukları HÜDA-PAR türü yapılanmalara kesinlikle müsaade etmeyeceğini ilan etmiş oluyor bu  son ölümler aracılığıyla.

Açıkçası, hükümetin tam olarak nerede durduğu ve hangi eylem planlarının var olduğu meçhul bu süreçte. Bir defa Esad gitsin söylemi destek bulmadı dünyada. Bırakın Rusya'yı, dönemsel de olsa ABD bile Esad ile işbirliği halinde bugün. Sınır ötesinde tampon bölge oluşturma ile uçuşa yasak bölge ilan etme fikri ve çabaları, oldukça geç kalınmış cılız sesler olarak ortada kaldı. 6 ayda Esad gider diyerek çıkılan ve yaklaşık 3,5 yıldır devam eden bir savaşın sonucunda güçlenen bir Esad var karşımızda. Önce Özgür Suriye Ordusu'na karşı PYD ve IŞİD ile işbirliği yapan sonra da PYD için IŞİD ile IŞİD için ise ABD ve koalisyon ile beraber hareket eden Şam yönetimi, İsrail ile beraber halihazırda kazanalar tarafında yer alıyor. Bölgede kurulacak olası bir Kürt Devleti İran, Irak ve Türkiye ile mukayese edildiğinde  en az Esad yönetimi için kayıp sayılacaktır. PKK ve onun siyasi temsilcisi HDP'in, PYD üzerinden Şam yönetimi ile kurduğu irtibatın kırılması; bölge halkına erk olarak kimi muhatap alacağı hususunda zemin kayması yaşatılmaması ve ülkemizin diğer vatandaşlarının 'Bölgemde yine ne oluyor?' türü kaygılarının sağlıklı biçimde giderilmesi Büyük Fotoğraf'ın acil önerileridir. Görülmelidir ki mesele, sadece bebek katilinin inisiyatifine bırakılamayacak kadar ciddiyet arz etmektedir.

v   ÇAĞRI:Bütün iştahlı Kürtleri, bilinçaltlarında aralıklarla depreşen bağımsızlık heveslerinden vazgeçmeye; bu girişimin kendilerinin ve bölgenin hayrına olmadığını görmeye; hükümeti de kendisine davetiyesi ulaşan bu kanlı düğüne(Suriye'ye müdahaleye) katılmamaya davet ediyorum. Her defasında düğün evinde eğlence bittikten sonra gelini alan gidiyor ve bize etrafı toplamak kalıyor çünkü...




Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Yazıya Toplam 5 Puan Verildi
 Kaynak :  Mehmet Uçar

 Kategori  GÜNCEL

1169 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Yazara Ait Diğer Yazılar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 2
 Bugün : 540
 Dün : 626
 Toplam : 1968042
 Ip No : 18.218.172.249
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.