Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

CHECK UP ve EV ÖDEVİ
   
 

Mehmet Uçar ¬

Mehmet Uçar

 CHECK UP ve EV ÖDEVİ
 Yazı Boyutu

 Tarih : 22.06.2015 - 10:32:24 


Hülasa, belirli aralıklarla da olsa sağlık kontrolü için bir check upa girilmeliydi.


TEKLİF YAZILARI / MEHMET UÇAR

(mehmetucarcem@hotmail.com)
CHECK UP ve EV ÖDEVİ

      10 Haziran 2015 Çarşamba akşamı TRTHABER ve TRTTÜRK kanalında, AKP'nin kuruluş sürecini tüm boyutlarıyla anlatan 'Yenilikçi Hareket' kitabının yazarı ve şu an TRT'nin Haber Dairesi başkanlığını yürüten Nasuhi GÜNGÖR'ün program konuğu Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU idi. Müstafi Başbakan Sayın DAVUTOĞLU'nu büyük bir dikkatle dinlerken hala AKP'e oy veren, daha evvel oy verdiği halde bu seçimde rey vermeyen veya partisine hiçbir zaman oy vermemesine karşın evvelce ılımlı yaklaşırken şimdilerdeyse keskinleşen kesimlerin düşüncelerini de samimiyetle öğrenip 'Yeni Türkiye için Yeni AK Parti' üzerinde çalışacaklarını söylemesi üzerine bu yazıyı kaleme alma ihtiyacı hissettim. Umulur ki sadra şifa olur!

    Sayın Başbakan, öncelikle son dönem icraatlarında hukuk dairesinden çıkılmamalıydı; kanaatimce birçok hizmetinize rağmen seçmence gösterilen 'turuncu kart'ın en büyük sebebi budur. Mensuplarınızca din müessesesinin tahrif edilmesine derhal engel olunmalıydı; çünkü din birleştiricidir ve asla bir silah gibi kullanılamaz. Kuruluş felsefenizdeki kucaklayıcı yaklaşım asla terk edilmemeliydi ve özgürlükçü adımlara her hal ve şartta devam edilmeliydi. Kamu yönetiminde 'kariyer ve liyakatten' kesinlikle ayrılınmamalıydı. Mazlumların duası alınmaya devam edilmeli ve fakat ahlarının göğe yükselmesinden korkulmalıydı.

    Sayın Başbakan, partiniz adınıza iş yapanlar muhakkak surette denetlenmeliydi. İhalelerin kimlere ve nasıl verildiği takip edilmeliydi. Kraldan fazla kralcılık yapan körleştirici danışmanlara, gecikmeden 'one minute' denmeliydi. Hizmetlerinizin vatandaşın başına kakılmasına izin verilmemeli; lüks ve israfın önüne geçilmeli; gelir dağılımındaki dengesizlik giderilmeliydi. Makul eleştirilerden istifade edilmeli; kararlarda 'katılımcılığa', mali konularda 'saydamlığa' ve süreçlerde 'hesap verebilirliğe' riayet edilmeliydi. Üstte ve tabanda yaşanan, her türlü kutsal değeri hafife alan 'çürümeye' acilen çözüm bulunmalıydı.

   Sayın Başbakanım, adaletin kanuni değil, 'vicdani' olmasına özen gösterilmeliydi. Kibrinin peşinden koşanlar frenlenebilmeli; yolsuzluk iddialarının üzerine ciddiyetle gidilmeliydi. Kadim dostların teşhis ve uyarıları, çıkarcıların iltifatlarından elzem tutulmalıydı. Yola beraber çıktıklarınız yolda bulduklarınızla değiştirilmemeliydi. Kamu atamalarında ahbap-çavuş ilişkisine başvurulmamalı; siyasetin finansmanında 'şeffaflığa' uyulmalıydı. Kürtlerle kucaklaşırken PKK'yı meşrulaştırmaktan kaçınılmalıydı. Binlerce yıl içinde oluşan devlet geleneği küçük hesaplar ve kişisel menfaatler için bu denli zedelenmemeliydi. 

     Sayın Başbakan, ülkede farklı ses ve renklere tahammül gösterme kat sayısı arttırılmalıydı. Dindar camianın haklı beklentileri, birtakım siyasi hesaplardan uzak olarak gerçekleştirilmeliydi. Sarayların değil, gecekonduların havası ve suyu tercih edilmeliydi. Eğitim sistemi yazboz tahtasına çevrilmemeli ve evlatlarımız kobay yerine konulmamalıydı. Bürokraside sürekli insanları değiştirmek yerine mevzuat ve anlayış yenilenmeliydi. Yargıya müdahale edilmemeli, yani tuz kokuşturulmamalı ve mahkeme kararları uygulanmalıydı. Büyük hizmetlerinizi yok sayan ve adeta inkâra eden zikzaklara tevessül edilmemeliydi.  

    Sayın Başbakan, ayrıca dış politikada ilan edilen 'sıfır sorun' ilkesine uygun çalışmalar yapılmalıydı. Devlet memurları parti memuru olmaya zorlanmaktan vazgeçilmeliydi. Tek akıldan ziyade istişare ve ortak akıl devreye sokulmalıydı. Özerk kurumlar şamar oğlanına çevrilmemeliydi. Meselelerin çözümünde kişilere bağlı kalmaktan çıkılarak sistemler kurulmalı ve onları çalıştırma faaliyetlerine ağırlık verilmeliydi. İmara ve ranta dayalı ekonomiden üretime dayalı ekonomiye geçilmeliydi. En büyük kaynağımız olan gençliğin, tüketim ve eğlence üzerinden uyutulmasına izin verilmemeli ve emanetler ehline bırakılmalıydı.    

   Sayın Başbakanım, bir de içine düşülen güç zehirlenmesi, behemehâl tevazu panzehiri ile tedavi edilmeliydi. Seçimlerde aday belirlenirken temel ilkelerden hiçbir taviz verilmemeliydi. Yalakalık yaparak sizi savunuyormuş numarası çevirenler belirlenip tez elden yollar ayrılmalıydı. Vatandaşla doğrudan temas kurmaktan kaçınılmamalı; onlara bir çeşit 'göbeğini kaşıyan adam' ya da 'bidon kafalı' yaklaşımında olanlara nasihatte bulunulmalı ve ıslah olmayanların bileti derhal kesilmeliydi. Geliyorum diyen kazaları haber verenlere kulak verilmeliydi. Maden kazalarının siyasi sorumluluğu üstüne yatılmamalıydı.

     Sayın Başbakan, partinizin isim sıralamasında olduğu üzere kalkınmadan evvel memlekette adalete yoğunlaşılmalıydı. Kamu adına iş yaparken yolsuzluğa ve suça bulaşanlar hiçbir şekilde korunmamalıydı. Eliniz kolunuz mesabesindeki duruş sahibi başarılı bürokratlara kıyılmamalıydı. Yandaş medya kadar diğer basına da arada bir kulak kabartılmalıydı. Etrafınızda "Gururlanma padişahım, senden büyük ALLAH var!" diyebilecek çapta ve cesarette insanlar barındırılmalıydı. Ahmak dostlardan ziyade akıllı düşmanlara kulak verilmeliydi. Hülasa, belirli aralıklarla da olsa sağlık kontrolü için bir check upa girilmeliydi. Vesselam!




Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Mehmet Uçar

 Kategori  GÜNCEL

1649 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Yazara Ait Diğer Yazılar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 3
 Bugün : 467
 Dün : 503
 Toplam : 1962668
 Ip No : 18.119.143.4
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.