Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

'ADIM ADIM SİYASET'-1
   
 

Mehmet Uçar ¬

Mehmet Uçar

 'ADIM ADIM SİYASET'-1
 Yazı Boyutu

 Tarih : 13.04.2015 - 10:55:37 


"Ne de olsa Müslümanlığın esas mücadelesi şirkle mücadeledir."


'ADIM ADIM SİYASET'-1

            Değerli okurlarım, malumunuz 2015 Genel Seçimleri için partilerimizin milletvekilleri aday listeleri YSK'ya verildi. Biz, eli kalem tutan bazı dostlarımız gibi doğrudan sonuca götürücü taktikler veremesek de bir tecrübenin anıları, analizleri ve önerileri üzerinden kıymetli adaylarımıza katkı sunalım istedik. Siyasetin dik ve baş döndürücü basamaklarını çıkarken bu tespit ve tahliller el feneri olur umuduyla sizleri siyasetin her kademesinde bulunmuş, 25 Aralık 2013 tarihinde ise görevden alınan Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat ERGÜN'ün 'Adım Adım Siyaset' adlı kitabından cümlelerle baş başa bırakıyorum:

            " Türkiye ve AK Parti doğal bir değişim sürecinden geçiyor. Milli gelirimiz ve bireysel gelirimiz daha iyi; yollarımız, okullarımız, hastanelerimiz, evlerimiz,  arabalarımız daha iyi. Peki, aynı oranda daha temiz, daha dürüst, daha güvenilir, daha ahlaklı bir toplum haline geldiğimizi de övünerek söyleyebilir miyiz? Mütevazı adliye binalarından adalet saraylarına geçtik, fakat yargı kararlarının daha adil olduğunu söyleyebiliyor muyuz?" "Kötü bir yönetim uzun ömürlü olmaz, bir şekilde gider."

            "Hiçbir tasarımın, hayalin ve resmin doğru bir işlem sırası, yol haritası yapılmadan gerçekleşemeyeceğini uygulamalı olarak görmek insana çok şey kazandırıyor." "Bugün dini hayatımızda ve anlayışımızda bazı sorunlar varsa, bunun nedeni nitelikli dini bilgi üretilemiyor olmasıdır.; nitelikli din hizmeti ve din eğitimi verilemiyor olmasıdır." "Çünkü bugün Türkiye'nin en büyük sorunu işsizlik adı altında mesleksizliktir." "Bedelli askerlik doğru ve adil bir uygulama değil."

            "İktidara göre de polis gücü renk değiştiriyordu. Polis de bölünmüşü. Pol-Der solcu polislerin, Pol-Bir sağcı polislerin derneğiydi. İktidar sağcı ise Pol-Bir, solcu ise Pol-Der önde oluyordu. Akademideki hareketler de ona göre oluşuyordu." "Bütün problemlerin kaynağı insan ve bu problemleri de insan yaşıyor. İnsan hem problemlerin kaynağı hem de bunları yaşayan varlık, ama insan neyin peşinden koşuyor?" "İnançlı ve ahlaklı adam kıtlığının yaşandığı bir dönem yaşıyoruz ve bu, bütün problemlerin kaynağı. Rejimlerden daha önemli bir şey bu. Rejimler tek başına bu meseleleri çözemez."

            "Hırsız hırsızdır, fakat hırsızlar bir araya geldi mi şehrin bekçileri olurlar!" "Tekrar ediyorum, buhran, adam kıtlığı, iman ve ahlak buhranıdır." "Dünya, fertler bozulunca bozuldu."

            "Üniversiteye başlamadan önce de yarış bisikletimi sattım ve İstanbul'a kitap almaya gittim." "Çok kitap okudum, ama öğrenmem gereken daha çok şey vardı." "Bütün darbeler gibi 12 Eylül darbesi de ne kadar iyi niyetle anlatılmaya çalışırsa çalışılsın, hiçbir darbe anlatılanlar gibi değildir." "Partiler kapatıldı, dernekler kapatıldı diye fikirler de kapatılmış olmuyor. Düşünce akımları ortadan kalkmıyor."      " İstanbul'da hem okuduğunuz üniversitede eğitim alırsınız hem de İstanbul'un kendisi bir üniversite gibidir. İstanbul başlı başına öğretici bir yerdir." "Bugün de insanlar bence tercih yaparken, ilkeli olmak kaydıyla, büyük şehirlerden, hele hele de medeniyet beşiği şehirlerden daha fazla şey alabileceklerini göz önünde bulundurmalıdır." 

            "Ne de olsa Müslümanlığın esas mücadelesi şirkle mücadeledir." "Allah insanın iradesine, tercihine göre fiil yaratıyor. Yani kendi kusurunu kimseye yükleyemezsin." "Demek ki devlet zoruyla dindarlık olmuyor. Bunu görmek lazım. Kişiler kendi hür iradeleriyle ne kadar dindar olacaklarsa o kadar olurlar." "Ben ilk defa başı açık bir kadının namaz kıldığını orada gördüm. O kadının namazını hiç bırakmadığını, kendi odasında beş vakit namaz kıldığını, namaz kılmak isteyenlere de kendi odasını açtığını görünce çok etkilenmiştim. Benim için çok yeni bir tecrübeydi."

            "Yurt arkadaşlığı, okul arkadaşlığı gibi beraberlikler hayatın ilerleyen zamanlarında ayrı bir dayanışma ruhunu da besliyor, ama adalet, ehliyet ve liyakat gibi temel ilkeleri zedelemesine izin vermeden dayanışmak en doğrusudur."

            "Türkiye'de Kürt sorunu daha sonra karşımıza terör sorunu olarak çıkmışsa, bu gerçeğin üzerine yanlış gidilmesi, bu gerçekle yüzleşmek yerine yok sayılması gibi bir yaklaşımın benimsenmesi yüzündendir." "Bizim kuşakta, sadece bizim fikrimize sahip olanlar değil, diğer ideolojilerin gençleri de çok kitap okuyordu." "Girişimcinin dünyası bambaşka bir dünyadır. Girişimci kimsenin göremediğini görebilir." "Ticaret yaparken cesaret çok önemlidir." "Fırsatlar bulutlar gibidir,  gelip geçerler. Fırsatlar hazırlıklı olanlar içindir."

            "Hâlbuki hayatı biraz esnetmek, renklendirmek gerekiyor. Bu da kültür ve sanat faaliyetleriyle olanaklı." "Rahmetli Muhsin YAZCIOĞLU'nun güzel bir sözü vardır, kulağımda kalan. Merhum Türkeş ile araları bozulunca bazı MHP'liler ona yüklendiler. MHP'ye ihanet etmekle suçlayanlar oldu. O da 'Biz Türkeş'i seveceğiz diye kız sevmedik. Bizim gençliğimiz böyle geçti.' dedi."

            Devamı bir sonraki yazıya... Vekil adaylarımız doğrudan kitaba da müracaat edebilirler...




Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Mehmet Uçar

 Kategori  GÜNCEL

1539 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Yazara Ait Diğer Yazılar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 6
 Bugün : 597
 Dün : 588
 Toplam : 1967473
 Ip No : 18.189.180.166
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.