Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

BİRLİKTE YAŞAMAK VE POLİTİK ÇIKARLAR
   
 

Asım Cezayirlioğlu ¬

Asım Cezayirlioğlu

 BİRLİKTE YAŞAMAK VE POLİTİK ÇIKARLAR

BİRLİKTE YAŞAMAK VE POLİTİK ÇIKARLAR
 Yazı Boyutu

 Tarih : 5.01.2016 - 11:43:37 


Bizler birlikte yaşamak istiyorsak ilk önce sahici olmalıyız. Özellikle siyasetçiler ağızlarından çıkanlara dikkat edecekler ki, destekçisi konumundaki toplumsal gruplar arasında ayrışma artmasın. Bugün bunu söyleyebilir miyiz? Maalesef bu konuda tüm siyasetçilere görev düşmekte. "Hendek kazan arkadaşlar" diye cümle kurduğunuz zaman bu ülkenin birliği için canını vermeye hazır onlarca insanın yüreğini acıtırsınız.


   

BİRLİKTE YAŞAMAK VE POLİTİK ÇIKARLAR

      İnsanoğlu  yaşamını sürdürdüğü bu dünyada, ortaya koyduğu sınırsız istekleri her şeyi bertaraf etmekte.  Kısa zaman dilimi içinde talep ettiği doyumsuzluk veya nefsinin dizginlenemeyen istekleri karşısında kırıp dökmediği insan yok gibi.  Sadece kendi sınırlarını düşünerek ortaya koyduğu davranışlar, bireyin toplum ile birlikte yaşama duygusunu da bitirmekte. Toplumsal bir grup olarak ortaya konulan davranışlar ise farklı toplumsal gruplar arasında anlaşmazlıkları ortaya çıkarmakta. Siyasetçiler ise kısa vadeli politik çıkarlar uğruna birlikte yaşama duygusunu öldürmekteler. Özellikle inandırıcılık sorunu yaşayan siyasetçiler bir oy için yapamayacakları yok.
        Hayatı sadece pragmatist anlayışla sınırlı görenler, aidiyet duygusunu da yitirmekte.
Etrafınızın bu kadar çevrildiği bir ortamda, herkes bu ülkeden bir şeyler koparabilmek için olmadık ittifaklar kurarken biz haala birbirimizle didişme derdindeyiz. Dün bu ülkeyi IŞİD'ci ilan edenler bugün aaa Selahattin Demirtaş bizi kandırdı biz ihanete uğradık diyorlar. Sayın Erdoğan'ın paralel devlet yapılanması ile ilgili olarak söylediği "kandırılmışız" sözünü ciddiye almadıkları gibi senin kandırılma gibi bir lüksün olamaz diyorlar. HDP'li yöneticiler ekranlarda PKK seviciliği yaparken Cihangir sakinleri hiç oralı olmadılar. Peki adama sormazlar mı? Ekranlarda saz çaldırarak millete sevimli olduğunu yutturmaya kalkarken birlik ve beraberlikten yana olmadığını bilmiyor muydunuz? Ülkeyi kan gölüne çevirmek için "öz yönetim" adı altında şehir savaşlarına başlayan PKK'nın en büyük destekçisi konumuna Selahattin Demirtaş ve partisi gelmedi mi? Geçen süreçte milletin yanında yer almak yerine, küresel güçlerin planlarını kolaylaştırmak adına Kürt kardeşlerimizin duygularına hitap ederek, gelecek yüzyıl Kürdistan yüzyılı olacak diyerek şehirde bozulan moralleri düzeltmeye çalışmıyorlar mı? Hendek siyaseti yaparak yer altına inen HDP'nin yaptığı hukuk zemininde hangi karşılığı bulmakta.
      Bizler dün kurtuluş savaşında omuz omuza savaşırken yanımızda olan Kürt kardeşlerimizin çoğunluğu İslam davası olan insanlardan oluşmaktaydı. Bugün bu ülkenin birlik ve beraberliği için yüreği atan birçok Kürt kardeşimiz yine İslami hassasiyete sahip olan insanlar. Düne kadar Kürt olmanın suç sayıldığı bu ülkede insan olmanın  onuruna son yıllarda kavuşan Kürt kardeşlerimizin bir kısmı neden evdeki bulgurdan olma yolunu tercih etmişlerdir. Gerçekten destek gördükleri ülkeler onları çok mu severler yoksa bu topraklardaki emellerini elde etmek için mi böyle bir yöntem tercih etmektedirler.
       Bizler birlikte yaşamak istiyorsak ilk önce sahici olmalıyız. Özellikle siyasetçiler ağızlarından çıkanlara dikkat edecekler ki, destekçisi konumundaki toplumsal gruplar arasında ayrışma artmasın. Bugün bunu söyleyebilir miyiz?  Maalesef bu konuda tüm siyasetçilere görev   düşmekte. "Hendek kazan arkadaşlar" diye cümle kurduğunuz zaman bu ülkenin birliği için canını vermeye hazır onlarca insanın yüreğini acıtırsınız.
        Bu topraklarda birlikte yaşamamızı zedeleyecek bir diğer durum Alev'i Sünni ayrımı. 1980 öncesi bu yarayı kaşıyarak hedeflerini gerçekleştirdiler. Bugün ihtiyaç olduğu zaman tekrar bu yarayı kaşıma derdindeler. Onların derdi bu ülkenin birliğini bozarak çıkarlarına daha kolay ulaşma derdindeler. Peki bize ne oluyor. Biz her defasında neden aynı tuzaklara düşerek sen-ben ayrımına gidiyoruz. Siyasetçiler oy uğruna rakip partiyi Alevi veya Sünni vatandaşlarımızın rakibi olarak lanse etmekte. Çok rağbet edilen Alevi vatandaşlarımızın inançlarını yerine getiremediklerini söylemeleridir. Alevi  oylarını sadece bir partiye ait olarak görmek isteyenler toplumu hep iki kutuplu olarak görmekte. Zira "bunlar bize oy vermez" veya “sadece biz oy verecekler” düşüncesi bu ülkeye yapılacak olan en büyük kötülüktür.
         Yıllardır birlikte yaşadığımız, ancak PKK terörü ile aramıza mesafe koymaya çalıştıkları Kürt vatandaşlarımız iç siyasetten ziyade bölgede çıkarları olan ülkelerin hedefi konumundalar. Etnik milliyetçiliği ön plana çıkararak geçmişte ortaya çıkan aksaklıkları bahane etmekteler. Buna çanak tutan belli bir grup da var. Özellikle HDP politik çıkarlar uğruna Kürt vatandaşlarımızı araç olarak kullanma derdindeler.    

        HDP etnik milliyetçiliği ve baskı unsurunu kullanarak 7 Haziran'da Kürt vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun desteğine sahip oldu. Ancak seçimden sonra ortaya çıkan tablo milliyetçi duygularla oy veren kitlede pişmanlığı ortaya çıkardı. Barış umudu ile oy veren insanlar da hayal kırıklığına uğradılar. Bu süreç bizim birlikte yaşama duygumuzu derinden zedelemekte. PKK ve onun destekçileri Kürt milliyetçiliğini kalıcı hale getirerek Türkiye üzerinde her koşulda Kürt kartını oynama derdindeler. HDP bu oyunun içinde. Peki bunca yıl birlikte yaşadığımız muhafazakar Kürtler ne karar verecek.Can alıcı soru bu. 

asimcezayirlioglu@hotmail.com                                     




Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Asım Cezayirlioğlu

 Kategori  GÜNCEL

1874 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Yazara Ait Diğer Yazılar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 3
 Bugün : 591
 Dün : 723
 Toplam : 1963515
 Ip No : 3.16.70.101
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.